Pierderi de pozitii in clasamentul Google din cauza unui bug

Pierderi de pozitii in clasamentul Google din cauza unui bug

Numerosi webmasteri din Statele Unite, mai ales, au constatat pierderi in pozitionarea pe Google, pe cuvinte cheie principale.

Cauza se credea a fi o penalizare a site-urilor "supra-optimizate", insa anuntul lui Matt Cutts a clarificat lucrurile - un bug al algoritmului Google:

"I saw a recent post where several sites were asking about their search rankings. The short explanation is that it turns out that our classifier for parked domains was reading from a couple files which mistakenly were empty. As a result, we classified some sites as parked when they weren't.

I apologize for this; it looks like the issue is fixed now, and we'll look into how to prevent this from happening again."

Un bug in algoritmul de detectare a domeniilor parcate a dus la retrogradarea mai multor site-uri care nu se incadrau in aceasta categorie.

Domeniile parcate (parked domains) sunt site-uri care nu au continut - ele fiind rezervate pentru o viitoare dezvoltare sau pentru a fi revandute- si care, de obicei, au reclame sau linkuri catre alte site-uri.

 

1 Comment

  1. Plum Media

    Prea multe greseli pentru cel mai mare motor de cautare din lume, sunt sanse mari ca pe viitor lumea sa se orienteze catre alte motoare de cautare