Optimizare SEO pentru Blogspot

Optimizare SEO pentru Blogspot

Am observat ca multi vizitatori ajung pe Blog SEO prin  intermediul cuvintelor cheie “blogspot seo”, “optimizare blog”, “optimizare blogspot”, “optimizare seo pentru blogspot”, “indexare blog blogspot”.

Am scris pe scurt despre optimizarea unui blog pe Blogspot in martie 2010 si revin acum cu mai multe detalii si sfaturi. 

Indexare blog 

Pentru a indexa un blog/site in Google trimiteti URL-ul aici :

http://www.google.ro/addurl/?continue=/addurl

Google este insa capabil sa va indexeze blogul si fara a apela la aceasta operatiune.

Pentru a verifica daca blog-ul a fost indexat de Google, efectuati urmatoarea cautare:  

site:nume-blog.blogspot.com.

Optimizare Blog Blogspot

Ca si in cazul unui site, pentru a obtine rezultatele dorite, este nevoie de o optimizare on-site si off-site.

Optimizarea on-site consta pe scurt in :

 • Stabilirea unor cuvinte cheie care sa aduca trafic targetat. Aceste cuvinte cheie trebuie sa se regaseasca in: numele de domeniu, categoriile site-ului, URL-uri, Meta Tag-uri, continutul editorial, textul descriptiv al link-urilor, textul descriptiv si numele imaginilor.
 • Optimizare Meta Tag-uri – nu avem aceleasi avantaje ca in cazul unui site sau al unui blog WordPress. Meta Tag-urile se formeaza automat dupa urmatoarele ‘’formule ‘’ : titlul paginii va fi dat de titlul postarii, precedat de numele blogului ;  descrierea paginii va consta in primele doua randuri de la inceputul postarii. Astfel pentru o buna pozitionare pe Google se impune ca : numele blogului (antet) sa fie cat mai scurt iar titlul postarii sa fie cat mai concis si sa contina cuvintele cheie targetate.
 • Optimizare continut editorial - incercati sa repetati de mai multe ori un cuvant cheie intr-un text dar nu exagerati. Punand un cuvant cheie in bold, italic, underline, sau inserand un link pe el catre o pagina pertinenta ii acordati mai multa importanta si implicit sansele blogului de a fi bine pozitionat cresc. Dar cel mai important este sa publicati continut original si de calitate.
 • Optimizare linking intern - crearea unei legaturi intre postari prin inserarea de linkuri catre alte pagini ale blogului pe cuvintele cheie pertinente. Va recomand ca din cand in cand sa reveniti asupra postarilor si sa faceti legatura intre articolele vechi si cele noi. De exemplu, in articolul Parametrii algoritmului Google am enumerat cei mai importanti parametri luati in considerare de Google si de fiecare data cand scriu pe larg despre unul dintre acesti parametri, revin la postare si inserez un link catre noul articol.
 • Optimizare URL-urilor – in cazul platformei Blogger titlul postarii va fi preluat in URL sub forma http://nume-blog.blogspot.com/an/luna/titlu-postare.html
 • Navigare si structura :arhiva blog-ului, mai ales in cazul unui blog care are foarte multe articole, nu ajuta prea mult utilizatorul sa gaseasca o informatie sau sa navigheze cu usurinta. Solutii : adaugarea unei casute de cautare, adaugare de tag-uri pentru fiecare postare,  tag cloud, implementarea unui meniu in css, implementarea widget-urilor precum LinkWithin care fac legatura intre postarile blogului. Atentie insa, implementarea multor widget-uri/obiecte gadget duce la incetinirea timpului de incarcare a paginilor, factor neagreat de utilizatori si de motoare.

Optimizarea off-site:

 • Obtinere de link-uri catre site (backlinks)
 • Promovarea blogului in retelele sociale(promovare pe Facebook sau publicitate pe Facebook, promovare pe Twitter, promovare pe Youtube…) pentru a creste popularitatea si vizibilitatea acestuia. Creati o legatura intre blog si retelele socialeprin intermediul diverselor butoane si aplicatii de sharing.

Sper ca am acoperit cam tot ceea ce ati vrut sa stiti despre optimizarea unui blog Blogspot. Daca aveti nelamuriri sau intrebari, va stau la dispozitie.

 

13 Comments

 1. kykyriky
  ceva mai recent m-am apucat sa experimentez platforma Wordpress.. toate bune si frumoase pana cand am ajuns la sitempa.xml : de ce in caseta de administrare a pluginului de generare a sitemap.xml am mesajul ca este invalid ?? in Webmaster Tools apare ca validat cu 9 link-uri trimise dar inregistrate = 0 :(((<br /><br />mi-ar prinde bine o ideee ... o solutie ceva ...
 2. Blog SEO
  http://www.techmixer.com/google-sitemap-generator-wordpress-plugin-indexing-your-blog-post-on-search-engine/<br />http://www.webdesignlessons.com/5-sitemap-generator-plugins-for-wordpress/<br /><br />Sper sa-ti fie de ajutor ;)
 3. MadMike
  Numai o chestie vreau sa punctez: http://optimizare-site-google.blogspot.com/p/despre-seo-blog.html<br /><br />Ai idee ce inseamna sa optimizezi un site pe domeniu propriu si ce inseamna sa optimizezi un blog pe blogger/wordpress (fara domeniu propriu?). Mare diferenta.<br />In alta ordine de idei, nu neg, spui chestii foarte utile dar din pacate nu tot ce zboara se mananca si nu e chiar asa usor.
 4. Blog SEO
  MadMike, da, sigur ca stiu diferenta. Am optimizat sute de site-uri pe com, fr si ro si am obtinut rezultate bune si foarte bune. Dar aici este vorba despre altceva : am testat diverse strategii seo pe platforma blogspot. Multumesc pentru vizita si parere.
 5. Leonardo Incaltaminte
  Multumesc pentru informatiile oferite.M-au foarte mult.
 6. Blog SEO
  Multumesc si eu pentru vizita si impresii.
 7. Anonymous
  Puteti folosi un tool pentru backlink-uri.<br />BackLinker v2.0<br />Download: http://www.multiupload.com/C0CFBUUAZA<br />Poza: http://i55.tinypic.com/6e27fa.jpg
 8. Diana
  Un articol foarte util.Eu am apucat sa scriu prea mult pe platforma blogspot si imi merge destul de bine (dar nu asa cum mi-as dori) asa ca deocamdata nu am de gand sa trec pe .ro sau wordpress.Cateva din lucrurile de aici le-am invatat din greseli sau nimereala , dar as avea , totusi , o intrebare.Pentru SEO cam cate linkuri nu sunt penalizate , atat interne , cat si externe ? Multumesc
 9. Blog SEO
  Multumesc Diana. Nu este ceva batut in cuie. S-a recomandat ca orientare sa nu se depaseasca 100 de linkuri interne pe pagina pentru ca site-ul sa nu se incarce greu, dar sunt si alti factori care contribuie la un timp de incarcare lent. In privinta linkurilor catre alte site-uri, nu trebuie sa exagerezi, in sensul de a nu da impresia ca site-ul tau e facut doar ca sa faci reclama altora; iar in privinta backlinkurilor, cu cat mai multe cu atat mai bine.
 10. Anonymous
  Cum sa-mi optimizez url-ul sa aiba forma http://nume-blog.blogspot.com/an/luna/titlu-postare.html??
 11. Blog SEO
  Nu inteleg intrebarea. Blogspot iti afiseaza automat acest format.
 12. Transport marfa Bucuresti Sibiu
  Referitor la indexarea blogului de catre google, din experienta va pot spune ca este foarte indicat sa avem un cont webmaster tool deschis la google. Practic inscrierea blogului ajuta la o indexare rapida
 13. Mi se pare mai ok wordpress-ul, este mai prietenos si ai mai multe optiuni