De ce sa-ti optimizezi site-ul ?

De ce sa-ti optimizezi site-ul ?

 Crearea unui site sau a unui blog, realizat din punct de vedere grafic si tehnic asa cum ti-ai dorit, pentru a promova o imagine sau pentru a vinde un produs/serviciu, este in mod sigur o reusita. Totusi, nu trebuie sa te opresti aici! Fara trafic si/sau fara comenzi site-ul este sortit esecului in fata concurentei care detine un trafic puternic.

Pentru a gasi o informatie pe Internet, utilizatorii folosesc diverse metode: recomandarile prietenilor, reclame din ziare sau  de la TV, navigare din site in site... dar cea mai folosita metoda este utilizarea motoarelor de cautare, in special Google.

Dar, atunci cand un utilizator cauta un cuvant cheie, motorul de cautare returneaza mii sau milioane de rezultate. Ori, numai cele de pe prima pagina de rezultate au o sansa reala de a fi vazute de catre utilizator. Astfel, este foarte important ca site-ul tau sa se regaseasca in primele 10 rezultate returnate de Google pe cuvinte cheie cautate de utilizatori, daca vrei sa atragi multe vizite. Acesta este motivul pentru care SEO a devenit un loc de munca cu norma intreaga in lumea www.

Implementarea unei strategii SEO este foarte importanta in contextul concurentei crancene actuale din aproape orice domeniu de activitate.

Optimizarea unui site necesita o munca si o investitie permanenta. Daca site-ul ajunge sa fie la un moment dat pe prima pozitie pe un cuvant cheie important pentru afacerea ta, nu inseamna ca trebuie sa te implici mai putin. SEO inseamna  un efort continuu, dar trebuie sa retineti ca SEO este  o metoda de reducere substantiala a costurilor publicitare si a costurilor intretinerii unui magazin, de exemplu, in cazul site-urilor e-commerce.

Crezi ca site-ul tau poate face fata concurentei in aceasta noua era a informatiei in timp real si a cautarii personalizate ?

4 Comments

 1. Flavius
  Salut, am si eu o intrebare. Am un site pe wordpress care e la inceput :) vreau sa te intreb daca dupa ce am scris 10-15 articole si imi schimb ip`ul si intru cu proxy-uri si imi dau commenturi la posturile mele. Eu banuiesc ca acele comenturi ma ajuta sa urce acel articol mai rpd in google pentru ca are continut unic pe el. Intrebarea mea ii daca asa e? si daca google isi poate da seama ca intru eu si lass commenturile. Mersi
 2. Blog SEO
  Comentariile nu te vor ajuta sa-ti pozitionezi cat mai bine site-ul in google. Insista pe continut bogat, interesant si original. Nu cred ca Google isi va da seama si va considera asta spam, dar nu are rost.
 3. Apopii Dumitru
  Buna ziua, urmaresc de ceva timp blog-ul dumneavoastra si as vrea sa postez si eu din cand in cand pe blogul meu articolele dumnevoastra daca s-ar putea. Bineinteles cu link catre articolul original. Va multumesc!
 4. Specialist SEO
  Buna Dumitru, <br /><br />As prefera sa nu publici articolele integral ci sa pui un prewiew cu link pentru mai multe detalii catre pagina in cauza a blog-ului. Multumesc.