Ce este Social Media? Ce sunt Rețelele Sociale?

Daca ati auzit sau ati folosit Instagram, Twitter, Facebook, Youtube, Flickr sau Blogspot…inseamna ca aveti o idee despre ce ar putea sa insemne Social Media.

Aceste retele sociale sunt servicii web care acopera diverse activitati, utilizand inteligenta colectiva in spiritul unei colaborari online si a crearii de continut.

In ultimul timp, aceste retele sociale inregistreaza o popularitate impresionanta. Acum, este foarte important ca afacerea dvs. sa se regaseasca in una sau mai multe retele sociale, pentru ca toata lumea este acolo : prietenii, clientii, viitorii clienti.

Social Media Optimization (SMO) este strans legata de SEO, fiind o metoda de optimizare off-site si de promovare online. Semnalele sociale sunt si vor fi un factor care  influenteaza popularitatea si performanta unui site. Autoritatea in domeniu, frecventa publicarii, originalitatea continutului sau angajamentul fanilor sunt factori sociali care vor influenta performanta unui site.

Crearea unui profil personalizat cu link catre site-ul dvs. si updatarea acestuia in mod regulat va vor aduce mai multe vizite si implicit noi clienti.

Motoarele de cautare Google, Bing si  Yahoo au inceput sa adauge in pagina cu rezultate si link-uri catre pagini de Facebook pertinente pentru cautarea efectuata.

Clasificare retele sociale :

  • Servicii de publicare: Blogger, WordPress, Wikipedia, Twitter….
  • Servicii de discutii: forumuri, Quora, TPU..
  • Servicii de partajare de continut (poze, videoclipuri, link-uri, documente): Instagram, Flickr, Youtube,  Scribd, Facebook, Pinterest…
  • Retele sociale profesionale : Linkedin
  • Bookmark-uri sociale: Delicious, Digg, Reddit…
  • Directoare web : Dmoz, yahoo directory…

 

Statistici Social Media 2019