Social Media Optimization (SMO) – Retele sociale

Social Media Optimization (SMO) – Retele sociale

Daca ati auzit sau ati folosit Twitter, Facebook, Youtube, Flickr sau Blogspot...inseamna ca aveti o idee despre ce ar putea sa insemne Social Media Optimization sau pe scurt SMO.

Aceste retele sociale sunt servicii web 2.0 care acopera diverse activitati, utilizand inteligenta colectiva in spiritul unei colaborari online si a crearii de continut.

In ultimul timp, aceste retele de socializare inregistreaza o popularitate impresionanta. Acum, este foarte important ca site-ul dvs sa se regaseasca in una sau mai multe retele de socializare pentru ca toata lumea este acolo : prietenii, clientii, viitorii clienti.

Social Media Optimization (SMO) este strans legata de SEO, fiind o metoda de optimizare off-site.

Crearea unui profil personalizat cu link catre site-ul dvs. si updatarea acestuia in mod regulat va va aduce mai multe vizite si implicit noi clienti.

De curand, motoarele de cautare Google, Bing si  Yahoo au inceput sa adauge in pagina cu rezultate si link-uri catre pagini Facebook sau Twitter, pertinente pentru cautarea efectuata.

Clasificare retele sociale :

  • Servicii de publicare: Blogger, WordPress, Wikipedia, Twitter....
  • Servicii de discutii: forumuri, yahoo messenger, meebo...
  • Servicii de partajare de continut (poze, videoclipuri, link-uri, documente): Flickr, Youtube, Dailymotion, Scribd, Facebook, Myspace, Pinterest...
  • Retele sociale profesionale : Linkedin, Ning...
  • Feed-uri RSS
  • Bookmark-uri sociale: Delicious, Digg, Reddit...
  • Directoare web : Dmoz, yahoo directory...

Update: In 2013 si in anii ce vor urma, semnalele sociale sunt si vor fi un factor care  influenteaza popularitatea si performanta unui site. Autoritatea in domeniu, frecventa publicarii, originalitatea continutului sau angajamentul fanilor sunt factori sociali care vor influenta performanta unui site.

Pe Blog SEO veti gasi cateva articole detaliate legate de optimizarea  si promovarea unui site in cele mai importante retele sociale :

Revolutia Social Media
Comments are closed.